Biology MCQ - Eng

Biology MCQ – Set 9

Biology MCQ – Set 9

BanglaQuiz Question ID : 1520

1. Which Scientist first explained about circulatory system?

(A) William Harvey
(B) Ronal ross
(C) Robert Koch
(D) Lamarck

Answer:

(A) William Harvey

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1521

2. Which air pollutant affect the nervous system of man? 

(A) Lead
(B) Sulphur
(C) CO
(D) CO2

Answer:

(A) Lead

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1522

3. Which enzyme take part in digestion of milk protein?

(A) Ptyalin
(B) Lactocalamine
(C) Rennin
(D) Lactilin

Answer:

(C) Rennin

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1527

4. Number of spinal nerves in Human

(A) 10 pairs
(B) 15 pairs
(C) 12 pairs
(D) 31 pairs

Answer:

(D) 31 pairs

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1528

5. RNA differs from DNA in having

(A) Uracil
(B) Thymine
(C) Guanine
(D) Adenine

Answer:

(A) Uracil

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]


BanglaQuiz Question ID : 1530

6. The vitamin which is amply found in South Indian Idli is

(A) Vitamin A
(B) Vitamin B
(C) Vitamin C
(D) Vitamin D

Answer:

(B) Vitamin B

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1533

7. Which of the-following vitamins is essential for growth of skin

(A) Vitamin C
(B) Vitamin D
(C) Vitamin B
(D) Vitamin A

Answer:

(D) Vitamin A

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1535

8. The xylem in plants are responsible for

(A) transport of water
(B) transport of food
(C) transport of amino acids
(D) transport of oxygen

Answer:

(A) transport of water

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1544

9. Somatotropic Hormone is concerned with

(A) Body growth
(B) Metamorphosis
(C) Digestion
(D) Reproduction

Answer:

(A) Body growth

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1545

10. Who among the following is regarded as the father of genetics ?

(A) Charles Darwin
(B) Gregor Johann Mendel
(C) Robert Hooke
(D) None of these

Answer:

(B) Gregor Johann Mendel

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]

Tags
Back to top button
Close