Biology MCQ - Set 6 - বাংলা কুইজ

Biology MCQ – Set 6

Biology MCQ – Set 6

BanglaQuiz Question ID : 1263

1. [IAS Pre 2008] The release of which of the following into the well helps in controlling the mosquitoes?

(A) Crab
(B) Dogfish
(C) Gambusia Fish
(D) Snail

Answer:

(C) Gambusia Fish

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1264

2. Which one among the following animals is without the bone marrow?

(A) Frogs
(B) Fishes
(C) Lizards
(D) Birds

Answer:

(D) Birds

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1265

3. In which one of the following kind of organisms is the phenomenon found where in the female kills the male after copulation?

(A) Dragonfly
(B) Honey Bee
(C) Spider
(D) Pit Viper

Answer:

(C) Spider

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1266

4. [IAS Pre 2007] Generally insects respire through

(A) skin
(B) gill
(C) lung
(D) spiracle

Answer:

(D) spiracle

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1267

5. [SSC 2008] A chemical substance secreted by particular species of animals to attract another member of the same species is

(A) hormone
(B) nucleic acid
(C) pheromones
(D) steroid

Answer:

(C) pheromones

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]



BanglaQuiz Question ID : 1268

6. [RRB Kolkata 2003] Which of the following is not a mammal?

(A) Fishes
(B) Bat
(C) Whale
(D) Man

Answer:

(A) Fishes

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1269

7. [BPSC Pre 1995] Dolphins are classified under

(A) Pisces
(B) Amphibian
(C) Reptiles
(D) Mammal

Answer:

(D) Mammal

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1270

8. [BPSC Pre 1994] National animal of India

(A) Cow
(B) Peacock
(C) Tiger
(D) Lion

Answer:

(C) Tiger

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1271

9. [RRB Kolkata TC 2003] Number of chambers found in the heart of a whale

(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5

Answer:

(C) 4

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1272

10. Which of the following continents is known as the “Bird Continent”?

(A) Africa
(B) Asia
(C) South America
(D) None of these

Answer:

(C) South America

[COPYRIGHT © 2019 বাংলা কুইজ]

Comments are closed.