Geography MCQ - eng

Geography MCQ – Set 8

Geography MCQ – Set 8

BanglaQuiz Question ID : 1620

1. The State which has the highest yield per hactare of potatoes in India is

(A) Rajasthan
(B) Tamil Nadu
(C) Punjab
(D) West Bengal

Answer:

(C) Punjab

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1630

2. Which of the following pairs is not correctly matched?

Traditional PuppetsRegion
1.Tholu BommalataAndhra Pradesh
2.Putul NachBengal
3.Togalu GombeyattaKerala
4.YampuriBihar

(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4

Answer:

(C) 3


Togalu GombeyattaKarnataka
[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1641

3. Find out the correct pairs

MammalsHabitat
1.Bara SinghaBoggy areas of Terai
2.Indian Wild AssLittle Rann of Kutch
3.Hangul DearKashmir
4.One-horned rhinocerosNorth-East India

(A) Only 2
(B) 2 and 4
(C) 1, 2 and 3
(D) All of them

Answer:

(D) All of them

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1659

4. Keoladeo Bird sanctuary is located in which among the following states of India?

(A) Haryana
(B) Rajasthan
(C) Himachal Pradesh
(D) Tamil Nadu

Answer:

(B) Rajasthan

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1660

5. Mudumalai Wildlife Sanctuary is located in the State of?

(A) Karnataka
(B) Kerala
(C) Andhra Pradesh
(D) Tamil Nadu

Answer:

(D) Tamil Nadu

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]

BanglaQuiz Question ID : 1663

6. The temperature at the core of the earth is approximately

(A) 60,000 °C
(B) 6,000 °C
(C) 600,000 °C
(D) 26,000 °C

Answer:

(B) 6,000 °C

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1671

7. The Hutti Gold mines are located in the State of?

(A) Karnataka
(B) Tamil Nadu
(C) Andhra Pradesh
(D) Maharashtra

Answer:

(A) Karnataka

State:    Karnataka

District : Raichur

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1683

8. Nasik is situated at the bank of

(A) Godavari
(B) Narmada
(C) Krishna
(D) Tapti

Answer:

(A) Godavari

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1684

9. The first steel project of India is

(A) Bhilai
(B) Kolkata
(C) Jamshedpur
(D) Bokaro

Answer:

(C) Jamshedpur

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1686

10. National Wood Fossil park is situated at

(A) Chura
(B) Barmer
(C) Jaipur
(D) Jaisalmer

Answer:

(D) Jaisalmer

[COPYRIGHT © 2018 - 2020 বাংলা কুইজ]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker