Geography MCQ - Set 6 - বাংলা কুইজ

Geography MCQ – Set 6

Geography MCQ – Set 6

BanglaQuiz Question ID : 1496

1. The world famous ‘Khajuraho’ sculptures are located in

(A) Gujarat
(B) Madhya Pradesh
(C) Orissa
(D) Maharashtra

Answer:

(B) Madhya Pradesh

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1497

2. ‘Kandla’ is situated on the Gulf of Kachh is well known for which of the following?

(A) Export Processing Zone
(B) Centre for Marine Food products
(C) Cutting and Polishing of diamonds
(D) Ship breaking industry

Answer:

(A) Export Processing Zone

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1498

3. National Police Academy is located at

(A) Bangalore
(B) Hyderabad
(C) Abu Road
(D) Dehradun

Answer:

(B) Hyderabad

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1499

4. Where is the ‘National Remote Sensing Centre’ situated?

(A) Bangalore
(B) Chennai
(C) Dehradun
(D) Hyderabad

Answer:

(D) Hyderabad

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1500

5. Badrinath is situated on the bank of river

(A) Ganga
(B) Yamuna
(C) Alaknanda
(D) Saraswathi

Answer:

(C) Alaknanda

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1501

6. Indian Cancer Research institute is located at

(A) New Delhi
(B) Calcutta
(C) Chennai
(D) Mumbai

Answer:

(D) Mumbai

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1502

7. Ajanta-Ellora caves are situated near

(A) Ajmer
(B) Jaipur
(C) Patna
(D) Aurangabad

Answer:

(D) Aurangabad

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1503

8. The ‘Golconda Fort’ is in which state?

(A) Telangana
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) Karnataka

Answer:

(A) Telangana

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1505

9. Vikram Sarabhai Space Centre is located at

(A) Pune
(B) Ahmedabad
(C) Sriharikota
(D) Thiruvananthapuram

Answer:

(D) Thiruvananthapuram

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]
BanglaQuiz Question ID : 1506

10. ‘Mandi House’ is a

(A) the office of the P.M.
(B) the office of Director General of Doordarshan
(C) the office of NFDC
(D) the Doordarshan C.P.C

Answer:

(B) the office of Director General of Doordarshan

[COPYRIGHT © 2018 বাংলা কুইজ]

Comments are closed.

Copyright © 2019 বাংলা কুইজ

Up ↑