Mixed MCQ - eng

Mixed MCQ – Book Special

Mixed MCQ – Book Special

  1. Gul-e-Naghma is written by

(A) Nur Jahan
(B) Raghupati Sahai ‘Firaq’
(C) Mohd. Iqbal
(D) Gulam Nabi Azad

Answer :

(B) Raghupati Sahai ‘Firaq’  [/spoiler]

2. Which of the following books/novels is not written by R. K. Narayanan?

(A) Malgudi days
(B) Swami and his friends
(C) The Guide
(D) Gardener

Answer :

(D) Gardener [/spoiler]

3. Author of the book “India 2020”?

(A) A. P. J. Abdul Kalam
(B) J. L. Neheru
(C) Khushwant Singh
(D) R. K. Narayanan

Answer :

(A) A. P. J. Abdul Kalam [/spoiler]

4. The Book “Tolerance” is written by

(A) Sonia Gandhi
(B) N. Modi
(C) Mamata Banerjee
(D) J.L. Neheru

Answer :

(C) Mamata Banerjee [/spoiler]

5. Who is the Author of the Book ‘Naked Triangle’?

(A) R.k. Narayan
(B) Khushwant singh
(C) Balwant Gargi
(D) Amrita Pritam

Answer :

(C) Balwant Gargi [/spoiler]

6. Who is the author of the book “The Life and Death of Adolf Hitler”?

(A) James Cross Giblin
(B) John Banville
(C) Jeffrey Archer
(D) Agatha Christie

Answer :

(A) James Cross Giblin [/spoiler]

7. Who is the author of the Book “The shadow  lines”?

(A) R. K. Narayanan
(B) Arundhati Roy
(C) Harbhajan Singh
(D) Amitav Ghosh

Answer :

(D) Amitav Ghosh [/spoiler]

8. Who is the Author of the book ‘Oath of Vayuputras’?

(A) Amish Tripathi
(B) Ravinder Singh
(C) Sudha Murty
(D) Ajay Pandey

Answer :

(A) Amish Tripathi [/spoiler]

9. Mamata Banerjee wrote several books. Which one among the following is not written by her?

(A) Upalabdhi
(B) Manavik
(C) Ashubho Shanket
(D) Mohishi

Answer :

(D) Mohishi [/spoiler]

10. The Complitation of “Meri Ekawan Kavitayen” (My 51 Poems) is written by

(A) Harivansh Rai Bachchan
(B) Atal Bihari Vajpayee
(C) Dharam Vir Bharti
(D) Mamata Banerjee

Answer :

(B) Atal Bihari Vajpayee [/spoiler]

To check our latest Posts - Click Here

Telegram

Related Articles

দেখে নাও
Close
Back to top button
error: Alert: Content is protected !!