Mixed MCQ - eng

English MCQ 2

1. In 1922, Chittarajnan Das and Motilal Nehru founded which political party ?

Ⓐ Forward Block
Ⓑ Swaraj Party
Ⓒ Swatantra Party
Ⓓ Ghadar Party

Answer :

Ⓑ Swaraj Party[/spoiler]

2. According to Hindu mythology, which warrior was the possessor of ‘Chanrdrahas’ sword ?

Ⓐ Arjun
Ⓑ Kansa
Ⓒ Ravana
Ⓓ Parshuram

Answer :

Ⓒ Ravana[/spoiler]

3. In which state is the Dachigam National Park, famous for Hangul (Red Deer), located ?

Ⓐ Assam
Ⓑ Jammu & Kashmir
Ⓒ West Bengal
Ⓓ Madhya Pradesh

Answer :

Ⓑ Jammu & Kashmir[/spoiler]

4. Who was the first President of Pakistan ?

Ⓐ Ayub Khan
Ⓑ Liaquat Ali Khan
Ⓒ Iskandar Mirza
Ⓓ Muhammad Ali Jinnah

Answer :

Ⓒ Iskandar Mirza[/spoiler]

5. Tango is the famous dance form of

Ⓐ Brazil
Ⓑ Argentina
Ⓒ Urugua
Ⓓ Nigeria

Answer :

Ⓑ Argentina[/spoiler]

Who was the grandson of Ashoka?

Ⓐ Dasraj
Ⓑ Dashkumar
Ⓒ Dashanana
Ⓓ Dasharath

Answer :

Ⓓ Dasharath[/spoiler]

6. ‘The Idea of Justice’ is written by

Ⓐ Anita Desai
Ⓑ Amartya Sen
Ⓒ Meghnad Desai
Ⓓ Amit Choudhury

Answer :

Ⓑ Amartya Sen[/spoiler]

7. The sufi Saint Khwaja Moinuddin Chisti came to Rajasthan during the reign of

Ⓐ Maharana Pratap
Ⓑ Rana Sanga
Ⓒ Rana Kumbha
Ⓓ Prithviraj Chauhan

Answer :

Ⓓ Prithviraj Chauhan[/spoiler]

8. Study of ultrasound imaging is called

Ⓐ Radiology
Ⓑ Sphygnography
Ⓒ Sonography
Ⓓ None of the above

Answer :

Ⓒ Sonography[/spoiler]

9. Who is the youngest President of India?

Ⓐ K.R. Narayanan
Ⓑ Zail Singh
Ⓒ Neelam Sanjeeva Reddy
Ⓓ Ramaswamy Venkataraman

Answer :

Ⓒ Neelam Sanjeeva Reddy[/spoiler]

10. Which State Government has launched the first ever Water Metro project in India?

Ⓐ New Delhi
Ⓑ Kerala
Ⓒ West Bengal
Ⓓ Karnataka

Answer :

Ⓑ Kerala[/spoiler]

To check our latest Posts - Click Here

Telegram

Anupam Halder

Site Admin, Technical Manager, Active author of BanglaQuiz.in , Quiz and GK enthusiast , Specialized in Traditional GK

Related Articles

দেখে নাও
Close
Back to top button
error: Alert: Content is protected !!