Mixed MCQ - eng

English MCQ 1

    1. Match Column I with Column II


 

Column I
(Elements)
Column II
( Colour on flame)
A. Barium1. Yellow
B. Sodium2. Greenish
C. Silver3. Turns black
D. Lead4. Apple Green

A B C D matches with

Ⓐ 1 3 4 2Ⓑ 4 1 3 2
Ⓒ 3 2 4 1Ⓓ 2 4 1 3

Answer :

Ⓑ 4 1 3 2[/spoiler]

2. Acrophobia is the fear of

Ⓐ heights Ⓑ pain
Ⓒ dust Ⓓ darkness

Answer :

Ⓐ heights[/spoiler]

3. India’s first private sector small arms manufacturing plant has set up in which state?

Ⓐ Assam Ⓑ Uttar Pradesh
Ⓒ Madhya Pradesh Ⓓ Maharashtra

Answer :

Ⓒ Madhya Pradesh[/spoiler]

4. Which of the following was a fundamental right but now it is only legal right?

Ⓐ Right to Freedom
Ⓑ Right to Property
Ⓒ Right against Exploitation
Ⓓ Right to Freedom of Religion

Answer :

Ⓑ Right to Property[/spoiler]

5. The largest sweet water lake in the world is

Ⓐ Lake Superior
Ⓑ Lake Victoria
Ⓒ High Aswan
Ⓓ Lake Tanganyika

Answer :

Ⓐ Lake Superior[/spoiler]

6. Who among the following is not appointed by the President of India?

Ⓐ Chief Justice of India
Ⓑ Governor of States
Ⓒ Judges of High Courts
Ⓓ Vice President

Answer :

Ⓓ Vice President[/spoiler]

7. Indian Institute of Science is located at

Ⓐ New Delhi Ⓑ Chennai
Ⓒ Kharagpur Ⓓ Bengaluru

Answer :

Ⓓ Bengaluru[/spoiler]

8. Who among the following is the author of the famous book titled – “Malgudi Days”

Ⓐ Chitra Banerjee Ⓑ R.K. Narayan
Ⓒ Devdutt Patnaik Ⓓ Basharat Peer

Answer :

Ⓑ R.K. Narayan[/spoiler]

9. Who brought Ashokan Pillars to Delhi

Ⓐ Qutubuddin Aibak Ⓑ Muhammad bin Tughlaq
Ⓒ Firoz Shah Tughlaq Ⓓ Mohammad Kasim

Answer :

Ⓒ Firoz Shah Tughlaq[/spoiler]

10. Which among the following is a ‘toggle’ key?

Ⓐ Tab key Ⓑ Ctrl key
Ⓒ Caps Lock Key Ⓓ Alt key

Answer :

Ⓒ Caps Lock Key[/spoiler]

To check our latest Posts - Click Here

Telegram

Anupam Halder

Site Admin, Technical Manager, Active author of BanglaQuiz.in , Quiz and GK enthusiast , Specialized in Traditional GK

Related Articles

দেখে নাও
Close
Back to top button
error: Alert: Content is protected !!