For Daily General Knowledge Quizzes and Notes, join our Telegram Group and Facebook page .


Mixed MCQ - eng

English MCQ 4

1. Indian Home Rule society, popularly called ‘India House’ was established in London by which of the following persons to promote the cause of Indian Independence?

Ⓐ Madan Lal Dhingra
Ⓑ V. D. Savarkar
Ⓒ Shyamji Krishna Varma
Ⓓ Lala Hardayal

Answer :

Ⓒ Shyamji Krishna Varma

2. Which South Indian ruler defeated the army of Alauddin khilji in 1303 AD

Ⓐ Prataprudra 2
Ⓑ Raja Karan
Ⓒ Muladeva
Ⓓ Raja Ramchandra

Answer :

Ⓐ Prataprudra 2

3. Which portuguese governor transferred his capital from Cochin to Goa?

Ⓐ Nino Da Cunha
Ⓑ Alfonso De Souza
Ⓒ Fransisco Xavier
Ⓓ Albuquerque

Answer :

Ⓐ Nino Da Cunha

4. Hurricanes are also called ________ in Australia.

Ⓐ Baguio
Ⓑ Willy Willy
Ⓒ Taifu
Ⓓ Typhoon

Answer :

Ⓑ Willy Willy

5. Which river is also called as lifeline of Kerala?

Ⓐ Periyar
Ⓑ Pamba
Ⓒ Chaliyar
Ⓓ Kabini

Answer :

Ⓐ Periyar

6. Which Prime Minister’s autobiography is titled as “Matters of Discretion: An Autobiography”?

Ⓐ Indira Gandhi
Ⓑ H.D. Deve Gowda
Ⓒ Manmohan Singh
Ⓓ I.K. Gujral

Answer :

Ⓓ I.K. Gujral

7. How many Indian Prime Ministers have died while in office?

Ⓐ 1
Ⓑ 2
Ⓒ 3
Ⓓ 4

Answer :

Ⓒ 3
Shri Jawaharlal Nehru, Shri Lal Bahadur Shastri and Smt. Indira Gandhi

8. Which schedule to the Constitution of India carries the form of oath or affirmation for the Prime Minister of India?

Ⓐ 1st
Ⓑ 2nd
Ⓒ 3rd
Ⓓ 4th

Answer :

Ⓒ 3rd

9. Olive Ridley is a famous

Ⓐ Cricketer
Ⓑ Turtle species
Ⓒ Grass type vegetation
Ⓓ Another name for olive tree

Answer :

Ⓑ Turtle species

10. Which among the following is a martial dance?

Ⓐ Kathakali
Ⓑ Bamboo dance in Meghalaya
Ⓒ Chhau of Mayurbhanj
Ⓓ Bhangra of Punjab

Answer :

Ⓒ Chhau of Mayurbhanj

To check our latest Posts - Click Here

Anupam Halder

Site Admin, Technical Manager, Active author of BanglaQuiz.in , Quiz and GK enthusiast , Specialized in Traditional GK

Related Articles

দেখে নাও
Close
Back to top button
error: Alert: Content is protected !!